RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Під Львовом розгорівся конфлікт навколо інциденту зі священиком на похоронах бійця АТО

Мешканці міста Жовкви Львівської області обурені інцидентом, який стався 15 липня під час похорону бійця АТО, сержанта Володимира Турчина.

Про це повідомляє "Форпост".

Так, під час похоронної процесії церква св. ап. Петра і Павла, яка належить Українській православній церкві Московського патріархату, не відчинила свої ворота і не провела дзвоном загиблого на Донбасі військовослужбовця в останню путь.

Своє обурення з цього приводу люди жорстко висловлюють на сторінках спільноти міста. Частина людей пропонує спалити храм або вигнати його настоятеля, інші хочуть зібрати загальноміське віче, щоб обговорити це питання і прийняти зважене рішення.

Після цього керуючий Львівською єпархією УПЦ МП, єпископ Львівський і Галицький Філарет попросив вибачення у рідних, військових побратимів загиблого Володимира Турчина і у громади міста від себе, настоятеля храму протоієрея Стефана Хомина і всіх прихожан.

Він також підкреслив, що громада храму неодноразово допомагала Збройним силам України.

Нагадаємо, раніше було опубліковано фото і відео з похорону 27-річного сержанта 128-й гірсько-піхотної бригади Володимира Турчина, який помер 12 липня від важкого вогнепального поранення у лікарні Бахмута.