RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Названо ім'я бійця АТО, який загинув в бою на Донбасі: опубліковано фото

Вчора, 18 липня в зоні АТО на Донбасі у бою від численних осколкових поранень загинув 22-річний військовослужбовець 128-ї бригади Золтан Балаж з Виноградова Закарпатської області.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Золтан Балаж ніс бойове чергування в районі Зайцеве Донецької області.

"Бій з проросійськими бойовиками, який супроводжувався потужними артобстрілами, тривав кілька годин. Близько 20:30 відбувся черговий обстріл позицій бійців ВСУ, ймовірно з мінометів або РПГ", - розповіли виданню військові.

За словами українського журналіста Юрія Бутусова, Золтан Балаж був угорцем за національністю і мав безперешкодний доступ до Європейського Союзу як житель прикордонного населеного пункту.

"Цьому красивому сильному хлопцю не потрібен був "безвіз" - він угорець за національністю, з прикордонного Виноградова, вільно володів угорською, він і так міг спокійно перетинати кордон, виїхати на роботу в Євросоюз, отримати без проблем і вид на проживання і паспорт в Угорщині, і у наш меркантильний час його б ніхто не засудив ", - написав Бутусов в Facebook.

"Але він свою країну не залишив. Він повірив, що його Батьківщина - це наша молода і не в усьому облаштована держава. Для 22-річного хлопця честь була вище особистого благополуччя. І він вчинив як справжній європеєць. Він пішов на війну, захищати свободу кожного з нас, поїхав на Донбас зі свого тихого комфортного курортного містечка, поїхав туди, де небезпечно. І вчора загинув в бою. І назавжди тепер залишиться героєм України...

Не можна забувати ці імена ... Не можна забувати про тих, хто продовжує вести бій, не можна забувати про непомірною ціною, яку платять за нас ось такі незвичайні самовіддана ЛЮДИ..." - додав журналіст.

Нагадаємо, вчора, 18 липня, в зоні проведення АТО в результаті обстрілу з боку терористів позицій ЗСУ загинули двоє українських військовослужбовців, ще четверо бійців отримали поранення.