RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Похмурі і непривітні: в мережі вказали на сумні тенденцію з кримчанами після анексії

Після анексії Криму Росією жителі півострова стали менш привітними, а в цілому відпочинок там не викликає настільки позитивних емоцій, як раніше.

Лист українця, які поїхав на відпочинок до Криму, опублікувала російська журналістка Олена Риковцева.

"Здрастуйте Олено! Їду в автобусі з Сімферополя на КПП, далі пішки через кордон в Україну. Провів у Криму кілька днів. Хочу поділитися. Просто не можу не поділитися! Знаю - зрозумієте. Сумно в Криму ... Дивуюся, як люди вбирають повадки і настрій один одного. Люди Криму змінилися з приходом "весни". Похмурі, непривітні. Людині з боку це помітно. Агресія cочиться навіть з-під поролонових костюмів мультгероїв в парку розваг. Місцевий телек - це пропагандистське пекло. Інфоінтоксикація у людей. Більшість не хочуть думати. Заохочується стукацтво. Всі дитячі іграшкові машинки на набережній Севастополя - це танки! Діти грають на торпедах, системах ППО і старій бронетехніці. Червоні прапори на тлі золотих куполів в Сімф. Менти і даішники - все з материка. Ідейно витримані. В Армянську, місто в 2х км від КПП, розруха і злидні. Заправка - центр нічного життя. Місцеві просять милостиню у автобусів. Приїжджі кидають камені в бродячих собак на набережній Алушти. Зло прийшло в Крим. Найбільше зло, яке прикидається добром. І страх ... Я вичавлений і спустошений. Бачив тутешнє підпілля. Люди живуть без паспортів. Не потрібні ні Росії, ні Україні. Гірко і боляче за них! Сміливі, адекватні люди. Багато невідомої нам інформації. Зниклі без сліду, таких десятки по Криму, а то й сотні. Ніхто не говорить про це. Відібрана земля і власність. Репресії, підставні кримінальні справи. Викрадення людей! І це не Донбас з війною, а типу "правове г-во"! Все це на тлі абсолютного конформізму більшості. У тому числі і значної частини татар. Багато розчарувалися в "Російській весні", але сидять тихо по норах ", - написав він.

"Напевно є люди, які бачать Крим по-іншому. Море, сонце, курортники жеруть морозиво і щасливі діти в Артеку дзвінко співають біля вогнища. Але тут ось так. Дуже гірко", - резюмував автор.

Раніше "Апостроф" неодноразово писав про те, що після анексії потік туристів до Криму різко впав. Багато кримчан залишилися через це без роботи, а паралельно з цим руйнується інфраструктура курортних міст.