RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Волонтери розсекретили військових Путіна, які запускали безпілотники на Донбасі: опубліковано фото

Українські волонтери підтвердили участь кадрових російських військових в забезпеченні розвідки і управлінні безпілотними літальними апаратами російського виробництва на окупованому Донбасі.

За результатами розслідування пізнано солдатів Військових сил РФ, що втратили БПЛА "Тахіон" на Донбасі, повідомляє InformNapalm.

Матеріали для аналізу отримані в результаті успішної операції по впровадженню активістами UCA (FalconsFlame, Trinity, Ruh8, КіберХунта) специфічного програмного забезпечення на робочий комп'ютер начальника розвідки так званого 2-го армійського корпусу Збройних сил РФ на окупованій території Луганської області.

Так, вдалося ідентифікувати російських військовослужбовців, операторів БПЛА "Тахіон" з бортовим номером 141169, який було втрачено у грудні 2014 року в Луганській області на південний захід від населеного пункту Муратове.

Військових РФ було знайдено у соціальних мережах завдяки вказівці особистих даних розрахунку комплексу БПЛА в документі під назвою "АКТ попереднього розслідування авіаційного інциденту (події) безпілотного літального апарату ТАХІОН заводський № 141169, що стався в в / ч 77077 14 грудня 2014 р ч .11.30 хв. (за київським часом) ".

Документ підготував начальник розвідки так званого 2-ої армійського корпусу російських окупаційних військ і передав на затвердження генерал-майору Ігнатову. Під псевдонімом Сергій Ігнатов, з позивним "Тамбов", переховувався начальник штабу 58-ої армії південного військового округу ЗС РФ Кузовлев Сергій Юрійович, який виконував в той час завдання командувача 2-ої окупаційного корпусу.

1) Старший оператор розрахунку комплексу "Тахіон" 138-ой ОМСБр ВС РФ (в \ ч 02511).

Рядовий Лаптєв Денис Олександрович, дата народження 29.01.1993 року, особистий номер Е-90253. У фотоальбомі Лаптєва ми знайшли групову фотографію, зроблену приблизно в Луганську.

2) Оператор розрахунку комплексу "Тахіон" 138-ой ОМСБр ВС РФ (в \ ч 02511),

Єфрейтор Ангалев Артем Іванович, дата народження 07.05.1994, особистий номер СУ-052822. Впізнано на груповий фотографії з фотоальбому Лаптєва.

Нагадаємо, раніше волонтери ідентифікували військових злочинців з 17-ї Окремої мотострілкової бригади Збройних сил РФ, які воювали проти українських військ на Донбасі.