RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Мати Агєєва спільно з матір'ю українського політв'язня Клиха записали відеозвернення до Путіна

Матері засудженого в Росії українця Станіслава Клиха і затриманого під Луганськом російського військовослужбовця Віктора Агєєва попросили президентів Росії і України помилувати і звільнити їхніх синів.

Відеозвернення матерів опублікувала "Новая газета".

"Ми матері наших дітей - Станіслава Клиха і Віктора Агєєва. З великою повагою до наших владі, Російської Федерації та України, просимо, благаємо до вас звільнити, помилувати наших дітей, які перебувають в полоні, і, як Станіслав, у в'язниці, де він вже три роки ", - сказала Тамара Клих.

За її словами, вона вже півроку не знає нічого про свого сина.

"Я хочу, щоб ви, Володимир Володимирович Путін, і наша українська влада, Петро Олексійович Порошенко, вирішили це питання. Мені здається, в ваших силах це зробити - наших дітей повернути додому, помилувати їх і припинити війну", - додала мати засудженого у РФ Клиха.

Світлана Агєєва приєдналася до сказаного, закликавши припинити війну проти України.

"Володимир Володимирович, це в ваших силах, ми віримо, допомогти нам! І ще від себе я хотіла б попросити, як людина, як проста людина, що пора припиняти цю війну, яка роз'єднала наші народи... Ми звертаємося до вас ще раз : почуйте нас, будь ласка, допоможіть в нашому горі і допоможіть всім народам Росії та України зрозуміти один одного і бути знову разом! Це дуже щира прохання. Так далі жити не можна. Ми дуже сподіваємося, що ви нас почуєте і допоможете", - заявила Агєєва.

Нагадаємо, 24 червня Агєєва в складі диверсійно-розвідувальної групи противника затримали і взяли в полон українські військові. Пізніше стало відомо, що він росіянин, який після строкової служби залишився служити в армії РФ за контрактом.

Члена УНА-УНСО Станіслава Клиха було засуджено у 2015 році у Грозному на 20 років. Його визнали винними в участі в бойових діях на стороні чеченських сепаратистів у 1990-х роках.

Нагадаємо, в березні 2017 року стало відомо про етапування Станіслава Клиха до міста Верхнеуральськ Челябінської області РФ.