RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

В Україні створили термобаричний вогнемет і нові гранати: опубліковано фото

Підприємства ДК "Укроборонпром" розробили нову термобаричну зброю - піхотний вогнемет РПВ-16 і гранати РГТ-27С і РГТ-27С2.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Так, одним із зразків термобаричної зброї є РПВ-16 - реактивний піхотний гранатомет, який оснащено реактивною гранатою зі спеціальною термобаричною сумішшю. Це - переносна зброя, яка здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною діэю граната РПВ-16 калібру 93 мм не поступається артилерійському снаряду великого калібру.

Також були продемонстровані гранати РГО-27С і РГТ-27С2 від ДП "МФ" Артем". Ці гранати, масою не більше 600 грамів, створюють на дві секунди вогняну хмару об'ємом не менше 13 кубометрів, в якій температура досягає 2500 градусів.

Така температура дозволяє знищувати не тільки живу силу противника, а й виводити з ладу легкоброньовану техніку.

"У світі всього кілька країн володіють технологією створення термобаричних боєприпасів. Це перші розробки зброї такого типу в Україні", - заявив заступник генерального директора "Укроборонпрому" з авіабудування та виробництва Володимир Коробов.

Нагадаємо, раніше під Черніговом на Гончарівському полігоні Збройних сил України відбулися відкриті випробування нових зразків озброєння і військової техніки, розроблених підприємствами українського ВПК.