RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З'явився повний список бійців АТО, які загинули на Донбасі у липні: опубліковано фото і деталі біографій

У мережі з'явилася інформація про двадцяти чотирьох українських військовослужбовців з двадцяти шести, які загинули у зоні АТО на Донбасі у липні 2017 року.

Відповідні дані систематизувало і опублікувало видання "Новинарня".

1. Сергій Дядченко “Киргиз”. Загинув 1 липня внаслідок підриву на розтяжці поблизу села Піски Донецької області.

2. Володимир Сініцин. 22-річний боєць загинув 1 липня разом із Сергієм Дядченком в результаті підриву на міні з розтяжкою поблизу Пісок на Донеччині.

3. Андрій Сметанін. 3 липня 2017 року загинув від кульового поранення під час бою на Світлодарській дузі.

4. Володимир Бричак. Занинув у ніч із 3-го на 4 липня 2017 року, близько опівночі внаслідок пострілу ворожого снайпера на Донеччині.

5. Роман Нетеса. 19-річний боєць загинув 6 липня від кулі снайпера поблизу селища Кримське, Новоайдарського району Луганської області.

6. Олексій Тимощук. 9 липня о 5:30 ранку 36-річний боєць помер від важких поранень, які отримав 29 червня поблизу села Гнутове на Маріупольському напрямку.

7. Віталій Бабков “Лютий”. 10 липня, близько 19:00 військовий загинув внаслідок підриву на вибуховому пристрої з розтяжкою в районі смт Станиця Луганська.

8. Володимир Турчин. Загинув 10 липня у районі селища Зайцеве на Донеччині. Під час зміни вогневої позиції та переміщення в укриття гранатометник дістав чисельні вогнепальні поранення, несумісні з життям.

9. Ігор Кистерний. Загинув 14 липня пізно ввечері під час відбиття атаки диверсійно-розвідувальна група бойовиків “ЛНР” поблизу смт Новотошківське (Попаснянський район Луганської області). Під час бою куля влучила бійцю у серце.

10. Дмитро Наумов. Загинув 15 липня в Донецькій області під час обходу позицій у складі групи. Дмитро Наумов зачепив встановлену диверсантами “розтяжку”, яка привела у дію одразу дві міни МОН-90. Внаслідок вибуху Дмитро Миколайович отримав несумісні з життям поранення.

11. Золтан Балаж. Загинув 18 липня близько 20:30 під час чергування на позиції поблизу смт Зайцеве (Донецька область). Найгостріша фаза обстрілу, як їм здавалося, вже минула. Бійці зібралися подивитися новини, але Балаж на мить відійшов убік. І в цю мить в окоп, де він стояв, влучили осколки від розриву снаряда, випущеного із забороненого Мінськими угодами озброєння. Один з уламків влучив воїну просто в серце.

12. Володимир Буліченко. Загинув 18 липня під час обстрілу опорного пункту поблизу селища Невельське в Ясинуватському районі Донецької області. Боєць отримав важке поранення й помер від значної крововтрати у кареті швидкої допомоги.

13. Максим Ісаєнко. 19-річного бійця вбив ворожий снайпер. Сталося це 19 липня о 10:15 в районі Мар’їнки. Куля калібру 14,5 мм наскрізь прошила мішки з піском на спостережній позиції.

14. Руслан Конюша “Галіфе”. 19 липня 22-річний військовий у складі групи з шістьох бійців патрулював територію біля Новотошківського Луганської області. Побачивши багаття, вони вирішили перевірити “зеленку”, але підірвалися на міні ОЗМ-72.

15. Ілля Тимофієв. 43-річний Ілля Тимофієв – один із тих трьох бійців, що загинули 19 липня під Новотошківським, підірвавшись на міні ОЗМ-72.

16. Роман Детинченко “Ромашка”. Молодший сержант також загинув 19 липня внаслідок вибуху стрибаючої міни під Новотошківським

17. Сергій Гладкий “Сіріус”. 20 липня поблизу окупованої Горлівки бійця застрелив ворожий снайпер. Куля поцілила просто в ліве око, тож ні бронежилет, ні кевларовий шолом зарадити не могли.

18. Віктор Чорнобай. Загинув 20 липня у Красногорівці під час відбиття атаки ДРГ супротивника, прикривши собою побратима.

19. Олександр Сень. Загинув уранці 20 липня під Красногорівкою, відбиваючи напад диверсійної групи “ДНР”, яка атакувала блокпост ЗСУ. Як розповів командир, біля Олександра Сеня було знайдено три трупи противника.

20. Олег Гавря. 34-річний боєць загинув 20 липня у кривавому бою під Красногорівкою.

21. Олег Черноконь “Спец”. Загинув 20 липня близько 22:00. Міна 82-міліметрового калібру розірвалася на відстані 1,5 метра від окопу, в якому перебував Олег. Воїн загинув від поранення в голову.

22. Олексій Калабішка. Загинув 21 липня в Майорську, неподалік від окупованої бойовиками “ДНР” Горлівки. 41-річний комвзводу підірвався на вибуховому пристрої. Осколкові поранення виявилися несумісними з життям.

23. Іван Носач. Загинув 27 липня близько 8-ї години ранку поблизу села Водяне в результаті снайперської "дуелі" – від кулі ворожого снайпера.

24. Сергій Сіренко. Загинув 29 липня внаслідок обстрілу позицій ЗСУ біля міста Красногорівка на Донеччині.

Нагадаємо, раніше з'явилися дані про бійця АТО Ростислава Доброшинського, який загинув на Донбасі 1 серпня від кулі снайпера.