RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Будівництво скандальної "стіни" на кордоні з РФ: НАБУ заявило про затримання

Сьогодні, 8 серпня, співробітники Національного антикорупційного бюро України затримали шість осіб за підозрою в розкраданні коштів на проект "Стіна".

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Серед затриманих - посадові особи Державної прикордонної служби України та підприємств-підрядників.

Підозрювані затримані в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів по ч.5 ст.191, ч.2 ст.210 Кримінального кодексу України.

Затриманих зараз доставляють у НАБУ у Києві для вручення письмових повідомлень про підозру.

"Для з'ясування обставин вчинення злочину детективи НАБУ і прокурори САП проводять слідчі дії (обшуки) у Києві, Київській області, Чернігові та Харкові. Паралельно здійснюється оцінка зібраних доказів і вирішується питання про затримання інших осіб", - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, так званий проект "Стіна" передбачає інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції і Автономної Республіки Крим.

Нагадаємо, 13 липня у Генпрокуратурі України повідомили про те, що в 2016-2017 роках співробітники Держприкордонслужби та низка приватних фірм незаконно привласнили та розтратили 100 млн грн під час будівництва інженерно-технічних споруд на кордоні з Росією.