RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

ЗСУ зазнали серйозних втрат на Донбасі: у штабі озвучили дані

За минулу добу у результаті обстрілу позицій Збройних сил України в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загинуло троє українських військовослужбовців, ще вісім - отримали поранення, один - бойову травму.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО.

Так, у результаті мінометного обстрілу українських укріплень під Широкино, отримав поранення один військовий. А у результаті ворожої провокації із застосуванням гранатометів і стрілецької зброї поблизу Водяного, один боєць АТО загинув.

Близько Новотошківського, бойовики застосовували міномет калібру 120 міліметрів. Укріплення у районі Золотого, Троїцького і Новозванівки було обстріляно з БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В результаті одного з таких обстрілів під Новоолександрівкою ще один український боєць отримав поранення.

У Донецькій області напружена ситуація зберігається в околицях Авдіївки і на шахті Бутівка, де терористи застосовували міномети різних калібрів, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю.

Всього за минулу добу бойовики 28 раз порушили перемир'я.

"Практично на кожен обстріл з боку незаконних збройних формувань наші бійці відкривали щільний вогонь на ураження. Зараз втрати ворога уточнюються", - відзначили у штабі.

Нагадаємо, вчора, 8 серпня, стало відомо про загибель двох українських військових під час бою біля Мар'їнки Донецької області.