RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Бойовики влаштували загострення, відкривши вогонь з важкого озброєння: штаб повідомив про серйозні втрати сил АТО

За минулу добу незаконні озброєні формування 47 раз порушили перемир'я в зоні АТО на Донбасі, в результаті чого двоє українських військовослужбовців отримали поранення, ще троє - бойові травми.

Про це повідомив прес-центр штабу АТО на Донбасі.

"Російсько-окупаційні угруповання майже вдвічі збільшили кількість обстрілів наших позицій, все частіше використовуючи при цьому важке озброєння", - заявили в штабі.

На Донецькому напрямку бойовики застосовували гранатомети і великокаліберні кулемети, а близько 18 годин били з мінометів різних калібрів, 122-мм артилерії, а потім випустив 16 снарядів з переносною реактивної пускової установки Град "Партизан". Крім того, ввечері, злочинці двічі застосовували міномети на підступах до Опитного, де отримав поранення один боєць ЗСУ.

Крім того, бандити в черговий раз обстрілювали зі стрілецької зброї будинки мирних жителів в місті Мар'їнка.

"На більшість обстрілів наших позицій українські бійці відкривали щільний вогонь на ураження противника. Втрати ворога уточнюються", - додали у штабі.

Нагадаємо, вчора, 20 серпня, у штабі АТО спростували інформацію про настання українських військових у районі Світлодарської дуги на Донбасі.