RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Раді зробили гучну заяву про закон про реінтеграцію окупованого Донбасу

У законопроекті про реінтеграцію окупованого Донбасу вперше на законодавчому рівні буде введено поняття Росії як країни агресора.

Про це повідомила представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко у ефірі "5 канала".

"До консультацій з приводу цього закону було залучено і США, експерти та фахівці. І я можу сказати, що він на 99,9% вже готовий до внесення і реєстрації в парламенті", - розповіла Луценко.

За її словами, законопроект напрацьовувався за участю експертів, фахівців з адміністрації президента, робочої групи з представників депутатів парламентської коаліції, юристами, представниками Міністерства закордонних справ України та Міністерства юстиції.

Представник президента підкреслила, що в новому законі вперше на законодавчому рівні буде введено поняття Росія-агресор.

Також згідно з новим Законом про окуповані території, Україна має право самооборонятися і не несе відповідальності за ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Докладніше про перспективи реінтеграції Донбасу читайте в матеріалі "Війна на Донбасі: чотири моделі врегулювання конфлікту", який опубліковано на "Апострофі".