RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Мракобісся і середньовіччя: розгорівся скандал навколо книги відомої української письменниці

В Україні розгорівся скандал через скасування презентації дитячої книги української письменниці Лариси Денисенко "Майя та її мами", яка повинна була відбутися у Львові на міжнародному літературному ярмарку Форуму видавців.

У прес-службі Форуму повідомили, що презентацію скасували через лист-погрозу, який також надійшов на ім'я начальника обласного СБУ, мера Львова та голови Львівської ОДА.

У листі, зокрема, зазначається, що запланована презентація, а також дискусія "Чи готова школа говорити з дітьми на складні теми" "є прямим посяганням на прищеплення школярам деструктивних принципів, що суперечать цінностям і традиціям, які споконвіку формувались в українських родинах".

Представники різних організацій, які підписали заяву, називають книгу "присвяченою одностатевим шлюбам". Лист завершується прямою загрозою: "У випадку Вашої бездіяльності ми будемо змушені самотужки вжити усіх можливих заходів, з метою недопущення проведення відверто провокаційної презентації у Львові".

Лист викликав бурхливе обговорення в соцмережі. Багатьох обурили погрози на адресу письменниці і видавництва.

Як повідомляв "Апостроф", в липні в центрі Києва під час відкритої лекції в рамках освітнього проекту Sex Education Week на тему "Трансгендер" було скоєно напад на спікера, організаторів та учасників заходу.