RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У США заборонили використовувати продукцію "Касперського"

Адміністрація президента США повідомила державним установам країни про необхідність припинити використання продукції російської "Лабораторії Касперського".

Заява опублікована на сайті відомства.

"Директива закликає міністерства і агентства визначити використання або присутність продуктів" Касперського "на своїх інформаційних системах протягом 30 днів", - йдеться в повідомленні.

Також відомства наказано розробити детальний план щодо усунення та припинення поточного і майбутнього використання цих продуктів протягом 60 днів.

"На 90-й день починаючи з дня прийняття цієї директиви, якщо інше не буде наказано МВБ на основі нової інформації, почати реалізацію планів відомств виведення природних і видалення цих продуктів з інформаційних систем", - підкреслили в міністерстві.

Відзначається, що таке рішення прийнято через "ризиків, які являють собою використання продуктів" Касперського ".

Також, стурбованість викликають можливі зв'язки співробітників "Лабораторії Касперського" з російською розвідкою та іншими відомствами.

У США вважають, що дана компанія є вразливою до впливу Кремля, і використання її продукції може пошкодити національної безпеки США.

Як повідомляв "Апостроф", Сенат США оприлюднив текст законопроекту, який вводить нові економічні санкції щодо Росії.