RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

17 років безкарності: Мирослава Гонгадзе жорстко звернулася до влади України

Вдова убитого українського журналіста Георгія Гонгадзе Мирослава в 17 річницю зникнення чоловіка виступила зі зверненням до влади України.

Відео під назвою "17 років безкарності" опубліковано на сторінці Гонгадзе в Facebook.

Журналістка повідомила, що після суду над виконавцями, замовники все ще залишаються безкарними.

"Більш того, безпосередній організатор скоєння злочину генерал Олексій Пукач може уникнути покарання - хід судового процесу над Пукачем викликає підозри в бажанні змінити або скасувати його вирок про довічне ув'язнення", - говорить вона.

Також Гонгадзе звернулася до генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою показати результати і завершити розслідування вбивства її чоловіка і розслідувати інші злочини проти журналістів.

"Ми зможемо сказати, що ми маємо оновлену європейську країну тільки тоді, коли головним принципом існування цієї країни стане верховенство права", - підсумувала вона.

Нагадаємо, журналіст Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в одному з лісів Київської області виявили його тіло. Через 9 років в Київській області були знайдені останки черепа, які, за даними експертизи, належали журналісту.

У 2008 році суд визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича і засудив до 12-ти і 13 років позбавлення волі. У 2015 році Протасов помер в колонії.

У 2013 році за вбивство Гонгадзе до довічного позбавлення волі був засуджений екс-начальник зовнішнього спостереження МВС України Пукач.

Поховали Гонгадзе 22 березня 2016 року в Києві.

Також дивіться фоторепортаж "Апострофа" з акції пам'яті Георгія Гонгадзе, Павла Шеремета і всіх інших журналістів, які загинули під час виконання своїх професійних обов'язків.