RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Під бурю оплесків: з'явилося відео виходу збірної України на Іграх Нескорених

Українську збірну зустріли бурхливими оплесками на міжнародних спортивних змаганнях в параолімпійському стилі "Ігри Нескорених".

Відповідне відео в Facebook опублікував Євген Терехов.

Церемонія відкриття заходу проходила в комплексі Air Canada Centre в Торонто.

На початку заходу відбувся Парад Націй, коли всі збірні-учасниці урочисто пройшли перед глядачами. Після цього з вітальним словом виступив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

У 2017 році Україна вперше візьме участь в "Іграх Нескорених". Це право країна здобула завдяки участі у військових навчаннях, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках АТО.

На "Іграх" Україну представляють 15 спортсменів, які позмагаються в таких видах спорту як атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах і велоспорт на шосе.

"Ігри Нескорених" (Invictus Games) засновав принц Уельський Гаррі в 2014 році. У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани з обмеженими фізичними можливостями, придбаними під час виконання службових обов'язків.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві пройшли всеукраїнські Ігри Героїв, в яких взяли участь ветерани АТО, які втратили кінцівки внаслідок поранень, і цивільні люди з обмеженими можливостями.