RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Конгресі США представили проект резолюції про визнання Голодомору геноцидом

Проект резолюції, приурочений до 85-х роковин Голодомору в Україні, представили у вівторок, 8 листопада, в Конгресі США.

Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий, передає Укрінформ.

"Ми сьогодні, як посольство України та дипломатична служба, просуваємо цю ідею в різних країнах світу, зокрема в США, щоб в Конгресі було прийнято резолюцію про визнання Голодомору-геноцидом українського народу. Перші кроки зроблені, сьогодні така резолюція була внесена конгресменами в Палаті представників", - сказав дипломат.

Чалий зазначив, що з цією ініціативою виступили, зокрема, конгресмени Сандер Левін, Марсі Каптур, Брайан Фитцпатрик і Енді Харріс.

"Резолюція далі буде розглядатися. Я думаю, це займе кілька місяців і, сподіваюся, в наступному році, навесні, ми будемо мати голосування в Конгресі США", - додав посол.

Він також нагадав, що зараз процес визнання Голодомору геноцидом українського народу триває в кількох американських штатах. На сьогодні таке рішення вже прийняли парламенти штатів Вашингтон, Орегон і Нью-Джерсі.

Як повідомляв "Апостроф", в лютому цього року Служба безпеки України оприлюднила документи КДБ про замовчування Голодомору в Україні радянською владою.