RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

З'явилися тривожні дані про здоров'я затриманого українського журналіста в Росії

В українського журналіста Романа Сущенко, якого звинувачують в Росії в шпигунстві, погіршується зір через погане освітлення в СІЗО.

Про це повідомляє видання DW з посиланням на дружину журналіста Анжеліку Сущенко.

"Він тримається бадьоро. Сказав, що у нього все нормально. Єдине, що у нього падає зір. Він багато читає, а світло там не дуже хороше", - розповіла Анжеліка Сущенко.

Дружина зазначила, що наступне судове засідання про продовження терміну арешту буде в кінці місяця. Однак на ньому зможе бути присутнім тільки адвокат.

Крім того дружина і родичі ув'язненого не зможуть відвідати основне судове засідання в січні 2018 року через те, що воно буде проходити в закритому режимі.

Нагадаємо, Сущенко був затриманий в Москві в жовтні 2016 року за звинуваченням в шпигунстві. Пізніше адвокат Марк Фейгін висловив припущення, що журналіста могли заарештувати з метою потенційного обміну на кого-то з затриманих в Україні росіян.

У минулому році "Апостроф" докладно розповідав про затримання Сущенко в матеріалі: Тепер необов'язково робити журналіста офіцером розвідки: як українець потрапив під арешт в РФ.