RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Під санкції США потрапив екс-командир "Беркута", що втік до Росії

Міністерство фінансів США наклало санкції на 39 осіб, причетних до порушень прав людини по всьому світу, включаючи скандального командира "Беркуту" Сергія Кусюка.

Про це повідомив "Голос Америки".

Чергова хвиля санкцій була оголошена указом президента США Дональда Трампа в зв'язку з серйозними порушеннями прав людини і корупцією в усьому світі.

Його указом були введені санкції проти 13 чоловік, а управління американського Міністерства фінансів наклало санкції ще на 39 приватних осіб. У список, серед інших, внесені Артем Чайка - син генпрокурора РФ, дочка колишнього керівника Узбекистану Іслама Карімова - Гулнара, і екс-президент Гамбії.

У повідомленні Держдепу США зазначено, що Кусюк керував спецпідрозділом "Беркут". Департамент спецрозслідування ГПУ визнав Кусюка організатором нападу на мирних демонстрантів 30 листопада 2013 року. Генеральна прокуратура України також вважає екс-беркутівця причетним до вбивства активістів на Майдані Незалежності в лютому 2014 року. Кусюк наказав знищити документацію, пов'язану з подіями Революції гідності, втік з України і зараз переховується в Москві.

Нагадаємо, цього літа Кусюка помітили в Москві, де він займався розгоном акції опозиції.