RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Приємно здивувало: командир батареї розповів, як населення кинулося допомагати військовим в перші дні війни

У перші дні війни цивільне населення активно надавало допомогу українським військовим.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко.

Він згадує, що коли його підрозділ було піднято по тривозі і направлено на полігон в смт Гончарівське, дорогу в 400 кілометрів їм довелося долати три доби. Причиною цього стала неготовність техніки.

"Бо все ж застояне було. Елементарно, якісь гумові патрубки були настільки давніми, що просто згнили. Тільки даєш трохи тиску двигуну – вони не витримували і лопалися. Тоді можна було бачити чимало машин вздовж доріг... Що приємно здивувало – це те, з якою готовністю і як масово кидалося допомагати нам місцеве населення. Тоді всі ж були на підйомі...", - розповідає Шейко.

За його словами, водії, коли бачили на узбіччях їх машини, зупинялися і питали в чому справа, чим вони можуть допомогти.

"А водій якщо вже зупинився, то хоче хоч якось допомогти. Він розуміє, в чому проблема, і якісь патрубки чи ремені може купити і привезти. А разом з тим люди ще й перекусити нам привозили. Бо нам же дали всього по одному сухпаю на руки – планувалося, що ми зранку виїдемо, а ввечері вже будемо на полігоні. Ніхто й подумати не міг, що рахунок піде не на години, а на дні. Я, наприклад, їхав своєю машиною три дні. І ночували в тих машинах... Все було", - згадує командир.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі" - Готувалися до того, що росіяни попруть через кордон не на Донбасі - командир батареї найстрашнішої зброї в АТО.