RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Гастролі українських артистів в РФ: Нацрада виступила з жорсткою пропозицією

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення запропонував Верховній Раді встановити штрафні санкції або кримінальну відповідальність для українських артистів, які виступають в РФ.

Про це повідомив сайт Нацради.

Там відзначили, що до них неодноразово надходять скарги на подібних виконавців, але ніяк покарати їх неможливо, оскільки законодавство не вважає це порушенням.

"Законодавці могли б розглянути і застосувати світову практику щодо впливу на вітчизняних виконавців, які ведуть концертну діяльність в країні, яка визнана агресором. Це можуть бути штрафні санкції або кримінальна відповідальність для них. А телерадіоорганізації могли б бути зобов'язані обмежити участь таких артистів або діячів культури в ефірі, можливо на певний період" - написали там.

У Нацраді заявили про те, що Раді варто врегулювати питання з показом Україні фільмів зроблених в СРСР і фільмів, створених українськими студіями разом з російськими.

У регуляторі також вимагають щоб в законі "Про мовні квоти на телебаченні" перенесли дату закінчення перехідного періоду - з 13 жовтня 2018 до березня-квітня 2018 року, оскільки телеканали використовують перехідний період для того щоб нічого не змінювати в своїй сітці мовлення.

Раніше сьогодні Нацрада заявила про те, що перевірить телеканали "Інтер" та "СТБ" у зв'язку з їх ефіром в новорічні свята.