RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Стало відомо, скільки українців готові прийняти вимоги Росії щодо Донбасу

Більшість жителів України не згодні виконувати вимоги Росії щодо виборів і особливого статусу окупованих територій Донбасу.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповіла директор фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

"І можна сказати, що практично на всі компроміси, які пропонуються, люди не згодні. Найменше згодні на проведення місцевих виборів на умовах, яких вимагають бойовики. Згодні на це лише 12%", - говорить Бекешкіна, додаючи, що питання проведення місцевих виборів є ключовим для Росії.

Також українці виступають проти формування судів і прокуратури на Донбасі з місцевих жителів, хоча цей пункт і прописаний в Мінських угодах.

"Не погоджуються на особливі політичні та економічні відносини з тимчасово непідконтрольними територіями: 20% погоджуються, 49% - ні. І на надання і закріплення в Конституції особливого статусу окремих територій Донецької та Луганської областей теж згодні майже 30%, але майже 50% не погоджуються. Бачимо, що взагалі на це згоди наше населення не дає", - повідомляє соціолог.

Відмінності в поглядах спостерігаються серед жителів України з питання прийняття закону про нейтральний і позаблоковий статус країни. На контрольованих територіях Донбасу вважають, що країна не повинна вступати до НАТО.

За словами Бекешкіної, українці єдині в думці, що вибори на Донбасі і формування силових органів з місцевих жителів неприпустимі, як і особливий статус Донбасу.

Читайте також повний текст інтерв'ю на "Апострофі" - У ставленні українців до війни на Донбасі є цікавий нюанс - соціолог Ірина Бекешкіна.