RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Екс-ватажок ДНР зробив грізний натяк щодо війни з Україною: опубліковано відео

Колишній ватажок бойовиків так званої ДНР Ігор Стрєлков (Гиркин) у новому інтерв'ю висловив думку, що війну на Донбасі можна заморозити лише тимчасово.

Обговорюючи територіальну приналежність Криму і Донбасу, Гиркин сказав, що рішення не приймати до Росіх захоплені бойовиками території східної України прийняли у Москві.

Разом з тим, Стрєлков знайшов, на його думку, "логічне пояснення" аннексії Криму: "Це було зроблено тому, що нашій держеліті наступили на найболючіше, що у неї є - на її власність за кордоном, на офшори, на рахунки в банках, на особисту власність в Лондоні, у Відні, в Женеві, в Берні, на Лазурному березі і т.д. ".

За його словами, почавши операцію в Криму, Кремль зробив незворотній крок.

"Мабуть, люди, які приймали рішення про возз'єднання Криму і які розглядали можливість створення Новоросії, підкреслюю, розглядали, не розуміли, що це призведе до жорсткого протистояння зі Сполученими Штатами. Коли ж вони це зрозуміли, вони просто злякалися", - говорить Гиркин.

Після цього, на його думку, склалася ситуація, коли Кремль спробував зафіксувати статус-кво, заморозити війну і таким чином відкласти питання "на потім", "авось само розсмокчеться".

"Але зараз, через три з гаком роки все очевидно: війну цю заморозити можна тільки тимчасово", - підсумував Стрєлков.

Нагадаємо, раніше екс-ватажок бойовиків ДНР Стрєлков розповів, як Україна може повернути Донбас.