Натягнули на голову пакет: звільнена з полону українка розповіла, як бойовики змушували зізнатися у вбивстві Мотороли

Бучок Валентина – одна з визволених з полону бойовиків "ДНР" в кінці минулого року – розповіла, як так зване "МГБ ДНР" змушувало її зізнатися у вбивстві одного з командирів сепаратистів Арсена Павлова (відомий як "Моторола").

Про це вона повідомила в інтерв'ю журналу "Тиждень".

Також вона розповіла, як опинилася в полоні у бойовиків.

"Ось побачила, як в одному з районів Донецька окупанти наводять «Гради» для обстрілу іншого, і почала на роботі вести агітацію, щоб вони, дурні, не велися на фейкові заяви бойовиків. Але взяли мене на вулиці, коли я йшла на завдання по роботі. Я мала карту, бо так простіше шукати потрібну адресу. Ось ця карта і стала для мене фатальною: якийсь чоловік, побачивши, що я придивляюся до таблички з номером будинку, схопив мене за руку і викликав так звану міліцію", - говорить Валентина Бучок.

Потім її доставили у відділення Ворошиловського РВВС, куди потім прибули представники "МГБ ДНР", які і вирішили, що жінка є шпигуном.

"Мені надягнули на голову пакет і відвезли в «МГБ». Там кілька годин підряд, не знімаючи пакету, без води і можливості сходити в туалет, вибивали зізнання про те, що я вбив Моторолу. Я була одягнена дуже тепло, тому що по роботі доводиться цілими днями бути на морозі, а в кімнаті +25. Тому мало не втрачала свідомість від задухи, було дуже важко. Я пам'ятаю, що говорила: «Підпишу що завгодно, тільки внесіть мене в списки на обмін», - говорить колишня полонянка.

Як повідомляв "Апостроф", колишні полонені розповіли про знущання з боку бойовиків.