RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

ЗСУ отримали нову потужну зброю: опубліковані фото

Збройні сили України взяли на озброєння нову вітчизняну снайперську гвинтівку UR-10, яка покликана замінити застарілу, на думку багатьох, снайперську гвинтівку Драгунова (СВД).

Про це повідомляє офіційна газета Міністерства оборони України "Народна армія".

Повідомляється, що на даний момент українська армія переважно оснащена СВД-7,62 мм, яка ефективно працює на відстані до 800 метрів. Багато хто вважає цю снайперську гвинтівку морально і фізично застарілою, тому їй на заміну і запропонована українська гвинтівка UR-10.

Під час під час стрільби розсіювання від точки прицілювання становить до 3 см. Прицільна дальність ураження – до 1200 метрів, калібр – 7,62 мм. Її вага становить 5 кг, а довжина (залежно від приклада) – від 103 до 124 см.

Вітчизняна снайперська гвинтівка має зручну конструкцію: може бути розібрана на дві складові частини, що дозволяє зменшити її габарити і забезпечує компактність при транспортуванні. Ствол гвинтівки консольно закріплений, чим досягається стабільність пристрілки.

Особливістю конструкції української UR-10 є постійне з'єднання рукоятки взведения з рамою затвора. Це дозволяє як витягнути застряглий набій, так і здійснити ручне досилання. Хромований зсередини ствол виготовлений із нержавіючої сталі має гарантований ресурс до 7000 пострілів.

У ній також реалізовано ще одне вдале конструктивне рішення, а саме - за рахунок автоматики на відводі порохових газів з'явилася можливість здійснювати до 21 пострілу в хвилину.

Нагадаємо, про про роботу снайперів в зоні АТО читайте в інтерв'ю одного з кращих українських стрільців "Апострофу": На Донбасі все куди цікавіше, ніж здається на перший погляд.