RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

США внесли розкол в російські еліти: в РФ озвучили прогноз, повалять чи Путіна

Прийняті нещодавно США санкції проти російських олігархів, які вже стали причиною обвалу рубля, можуть внести розкол в ряди російських олігархів, але навряд чи зможуть вплинути на знаходження президента Росії Володимира Путіна при владі.

Про це розповів в інтерв'ю "Апострофу" російський економіст Владислав Іноземцев.

"Насправді, ці санкції дуже цікаві. Зараз вибудовується якесь чітке розходження між олігархами, або, скажімо так, багатими російськими, які не просто підтримують Путіна, а реально включені в цю систему корумпованого життя економіки, і тими, хто безпосередньо у всякого роду кремлівські афери не залучений. І між ними Захід зараз намагається провести певну різницю: або ви разом з Путіним, зовсім близько - і тоді у вас купа проблем. Або - так, ви багата людина і, можливо, коли-то раніше ви були дуже близькі до Кремля, але вже відсунулися трошки - і тут ви можете бути більш спокійні. В цьому відношенні розкол може бути. Я розумію, що ваше запитання полягає в тому, не скинуть чи Путіна? На це я б точно не розраховував, бо натяк зовсім іншого плану" , - сказав він.

За його словами, результатом введення цих санкцій буде відтік капіталу з Росії, але ніяк не створення опозиції Путіну.

"Мовляв, хлопці, ми розуміємо, що ви більш-менш чисті, ми розуміємо, що ви потрапили у важку ситуацію, тому ми вас не караємо, ми ваші активи не заарештовуємо. І наслідком буде ще більший відтік активів з Росії. "Альфа- груп" вже в більшій частині свого бізнесу не російська. Активи [російського мільярдера Михайла] Прохорова, я думаю, відсотків на 80 вже не в Росії. Основні активи [мільярдера Романа] Абрамовича зараз теж будуть активно виводитися. Тобто даний сигнал: якщо ви не хочете мати купу проблем - біжіть. І цей сигнал буде зловлений і буде врахований. Я абсолютно в цьому переконаний. І відтік капіталу з Росії буде рости, відхід бізнесу з Росії буде збільшуватися - західних інвесторів і російських. Але це не створить опозиції Путіну. Ці люди просто зберуть все, що можна зібрати, і поїдуть. Просто тому, що вони розуміють, що міжнародний бізнес в цій країні більше робити не можна. Але ніякого внутрішнього повстання від цього не буде", - уточнює Іноземцев.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіна не скинуть, Захід дав натяк зовсім іншого плану - російський економіст Владислав Іноземцев.