RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Річниця початку війни на Донбасі: в мережі нагадали фото і відео захоплення Слов'янська

У четвер, 12 квітня, в Україні відзначають четверту річницю вторгнення проросійських сил у Слов'янськ Донецької області.

У мережі публікують фото і відео подій.

Як відомо, вранці 12 квітня 2014 року проросійські бойовики і російські загони вторгнення захопили районне відділення міліції в Слов'янську і повісили там прапор РФ, використовували димові шашки, сльозогінний газ, стріляли в повітря. Частина правоохоронців постраждали, інших взяли в заручники.

13 квітня влада України оголосила початок АТО. Протягом декількох місяців місто було ареною бойових дій між українськими силовиками і терористами, після чого в липні проросійських бойовиків вдалося витіснити зі Слов'янська.

"Той пі**ець фотками не передати...", "Маловідомий факт: "рейд Гіркіна на Слов'янськ 12.04.14" повністю скопійований з "рейду Басаєва на Будьонівськ"ьпочинаючи від кілометражу, складу колони і закінчуючи поставленими цілями", "А тікав він зі Слов'янська вже самостійно", - прокоментували події в Слов'янську користувачі соцмереж.

Як повідомляв "Апостроф", напередодні українські силовики затримали кількох жителів Слов'янська, які в 2014 році були на боці бойовиків так званої ДНР.