RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Хлопці переплутали рік і країну: відомий український журналіст розповів про погрози на його адресу

Головний редактор журналу "Новий час" Віталій Сич розповів, що після публікації статті про схеми високопоставлених українських чиновників на угодах в оборонній промисловості країни до нього почали надходити погрози.

"На самій обкладинці під заголовком Служили два товариші з'явилися дві людини - глава парламентського комітету з оборони і екс-глава держхолдингу Укроборонпром Сергій Пашинський і заступник голови РНБО Олег Гладковський. Тоді я не встиг її розшарити і зараз виправляю цю помилку. У статті йшлося про те , що, на думку багатьох джерел, вони є головними бенефеціаром схем як при держзамовленні військово-промислового комплексу (ВПК), так і продажу за кордон продукції ВПК і покупці за кордоном військової техніки", - пише журналіст в Facebook.

За словами Сича, після публікації до редакції від фігурантів статті надійшли вимоги опублікувати спростування. Також виданню погрожували судовими позовами.

"Але найцікавіше не це, а те, що сьогодні до мене в офіс без попередження прийшли адвокати Пашинського з пропозицією про врегулювання. Вони в досить ввічливій формі і з посмішкою (поки не буду називати їхні імена) сказали, що люди хочуть "рвати" Новий Час, але є й інший варіант.

Я уточнив, що значить "рвати", і чи немається на увазі фізична загроза? Вони відповіли, що, мовляв, розумійте як хочете, люди там емоційні. Потім уточнили, що мають на увазі людей в Мінобороні і оточенні Пашинського в парламенті", - повідомляє Сич.

За його словами, адвокати запропонували опублікувати в журналі повний текст статті Пашинського і розмістити фото чиновника на всю обкладинку в якості частини вибачення.

"Мені також дали особистий телефон Пашинського з пропозицією зателефонувати йому і налагодити людський контакт.

З цього приводу я думаю ось що:

- Це самий екзотичний спосіб мирного врегулювання, який мені пропонували за 21 рік моєї журналістської роботи

- Мені ніхто не погрожував з часів Януковича. Та й навіть тоді так тупо ніхто не погрожував

- Хлопці переплутали рік і країну. Це Україна, 2018. А не Конго або Ірак 90-х років

- Я не хочу нікому дзвонити і не хочу, щоб мені дзвонили

Я в принципі не планував ніякої конфронтації, просто не люблю, коли без запрошення приходять в офіс, переривають редколегію і з погано прихованими погрозами дарують мені фотографії для публікації на обкладинці.

У своїх претензіях фігуранти всі як під копірку заявили, що наш матеріал - це інформаційна диверсія проти України", - заявив з цього приводу редактор.

Як повідомляв "Апостроф", за даними міжнародної неурядової організації Freedom House, в Україні вперше з 2014 року спостерігається погіршення ситуації з демократичними процесами.