RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Для багатьох і це свято: в Донецьку відверто розповіли, як ватажки ДНР розважають місцевих жителів

Донецьк, де раніше проводилися видовищні заходи, міжнародні спортивні змагання та концерти популярних виконавців, завдяки ватажкам так званої ДНР перетворився в дуже сумне місто.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на жителів окупованого міста.

До Дня космонавтики 14 квітня окупаційна влада вирішили розважити людей концертом з російськими артистами, які давно втратили свою популярність - групою "Блестящие" в далеко не першому складі, групою "Градуси", відомої тільки по двом пісням і Марком Тішманом - учасником "Фабрики зірок" десятирічної давності.

"Однак виявилося, що для багатьох донеччан і це свято. У парку Щербакова було не проштовхнутися перед сценою. У натовпі лихо "губилися" телефони, військові квитки і російські паспорти. Їх власники наступного дня нили в соціальних мережах з проханням "повернути за винагороду". Загалом, славно відзначили День космонавтики", - наголошується в матеріалі.

При цьому в Донецьку тепер немає і майданчиків для проведення свят - в парку ім. Щербакова площа перед сценою може зібрати не більше 3-4 тисяч людей, палац "Молоді" стоїть зруйнований після обстрілу ще з 2014 року. І відновлювати будівлю ніхто не збирається.

А основними масовими заходами в Донецьку стали паради з зігнаних "бюджетників" і студентів. У Новий рік, Різдво і на Великдень - танці народних ансамблів біля продуктового ярмарку.

"Ми вже звикли, що будь-які спроби окупаційної влади розважити населення, перетворюються на щось сумне. Розважають ярмарки з дешевими товарами. Коли в центрі проходять якісь розваги - околиці, особливо ті, що біля лінії фронту, люто обурюються. Воно і зрозуміло: в центрі Донецька на бульварі Пушкіна керівництво "ДНР" їсть перепілок та шашлички, а на Жовтневому селищі згорілий ринок за чотири роки не демонтували, і пара продавців продають там "Доширак" і курячі лапи", - розповіла донеччанка Оксана Поленкова.

Як повідомляв "Апостроф", журналіст з Великої Британії Клайв Мартін побував в Донецьку і Седово, де зняв документальний фільм про "підпільні" нічні розваги в окупованих містах.