RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

З'явилися дані про сербського найманця ПВК "Вагнер", який воював в Україні та Сирії: опубліковано фото

В інтернеті з'явилися фото та особисті дані чергового сербського найманця ПВК "Вагнер", який брав участь в бойових діях в Україні та Сирії.

Відомості опубліковані в Facebookна сторінці спільноти Іхтамнет_м0209.

"Встановлено ще одного серба зі складу ПВК "Вагнер" - Спасоєвич Деян, 30.12.1976 р.н., особистий номер М-+1842, розвідник 2 розвідувально-штурмової роти (на фото крайній справа, поруч зі знищеним раніше в Сирії С-Д. Караном і ще одним сербським "іхтамнетом" З. Павичем)", - сказано в повідомленні.

Повідомляється, що раніше Спасоєвич намагався оформити собі громадянство РФ. Причиною стала "неможливість повернення на територію Сербії через кримінальне переслідування". У цьому йому допомагав колишній ватажок бойовиків ДНР Олександр Бородай.

"Це вже 9-й за рахунком представник Балканського півострова, продався "руського мира" і заробляє на життя вбивством мирних людей в Україні, Сирії, ну або куди пошлють...!", - також зазначають у співтоваристві.

Раніше СБУ передала Сербії список з прізвищами вже більше сотні сербів, які брали участь або беруть участь в бойових діях на Донбасі на стороні незаконних збройних формувань.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти оприлюднили схеми, за якими серби потрапляють на Донбас з метою воювати на стороні НЗФ.