RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Тепер ми їх захисники: військовий розповів про показову ситуацію з бійцями ЗСУ на навчаннях НАТО

Військовослужбовці України на навчаннях НАТО перетворилися з "поганих хлопців" в захисників місцевого населення.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише військовий блогер Олексій Бобовніков.

За його словами, на території полігону є кілька імітаційних містечок, де на час навчань найняті люди грають "цивільних". За легендою навчань, українці - OPFOR, тобто "погані хлопці", а їх опоненти - BLUFOR - "хороші хлопці", які повинні звільнити цивільне населення.

"Прийшли в місто українці. Організували пункт першої допомоги, роздачу сухпайків (українських, до речі. Аж черга стояла), перетерли з "мером", повирішували з поліцією за загальний план підтримки порядку. Тепер місцеві топлять за нас і пригощають бійців шоколадками, "мер" розповів звідки і як можуть зайти в місто і показав підземні ходи. Ми тепер їх захисники", - розповідає блогер.

"Сиджу, курю, дивлюся на це все і думаю собі: і тут план навчань поламали... Ну не виходить у нас поганими бути, не виходить і все", - іронічно відзначає Бобовніков.

Нагадаємо, не так давно "Апостроф" публікував відео, на якому зафіксовано обстріл бойовиками незаконних збройних формувань контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) "Гнутове" російськими ракетами ПТРК "Корнет". Під час обстрілу на КП знаходилася велика кількість цивільного населення.