RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Українського дипломата в Європі усунули і перевіряють на антисемітизм

Консула України в німецькому місті Гамбург Василя Марущінца, який нібито відзначився антисемітськими постами в Facebook, усунули з посади на час дисциплінарного провадження.

Про це повідомляє Українська правда.

"Вчора (13 травня, - прим."Апострофа") міністр закордонних справ Павло Клімкін доручив держсекретареві МЗС почати дисциплінарне провадження стосовно нашого консула в Гамбурзі. Терміново, вчора ще, це дисциплінарне провадження було розпочато. На даний момент консул відсторонений від виконання службових обов'язків і розглядається питання про його можливе відкликання найближчим часом", - цитує видання слова прес-секретаря Міністерства закордонних справ України Мар'яни Беци.

Крім того, як передає Главред, на що виник скандал вже відреагували в Міністерстві закордонних справ Німеччини.

"Ми з занепокоєнням спостерігаємо на антисемітські заяви українського консула. Подібні заяви абсолютно неприйнятні. Ми чітко повідомили про це українську сторону. Добре, що міністр закордонних справ України Клімкін дав зрозуміти, що антисемітизму немає місця в українському МЗС, і що він буде порушувати справи [ по подібних епізодів] ", - заявив прес-секретар МЗС Німеччини.

Відзначимо, що скандал навколо українського консула вибухнув після того, як блогер Анатолій Шарій в суботу, 12 травня, виклав у своїй відеоподборку скріншоти з антисемітськими висловлюваннями нібито зі сторінки консула в Facebook.

Після цього з'явилася вирішили перевірити в МЗС України, і відкрили відповідне виробництво.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США розгорівся скандал навколо одного з російських консульств.