RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Криму заарештували двох кримськотатарських активістів

У вівторок, 22 травня, Київський районний "суд" окупованого Сімферополя заарештував на 20 діб кримськотатарських активістів Едема Смаілова і Сервера Мустафаєва, яких затримали нібито за підозрою "в участі в терористичній організації".

Про це повідомляє Крим.Реаліі.

Відзначається, що за словами адвоката Сервера Мустафаєва Сергія Легостова, затриманий перебуватиме під вартою до 9 червня. Засідання проходило в закритому режимі, суд відмовив адвокату в призначенні Мустафаєву запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Уякості звинувачень висувається участь в закритій зустрічі учасників забороненої в Росії і включеному нею Криму організації Хізб ут-Тахрір в грудні 2016 року в одній з мечетей Бахчисарая.

Аналогічне рішення було прийнято і щодо Едема Смаілова.

"Термін в 20 діб пояснюється тим, що вже є постанова про об'єднання їх справи (Смаілова і Мустафаєва) зі справою другої бахчисарайської групи Хізб ут-Тахрір. Клопотання про домашній арешт передбачувано відхилили", - пояснив адвокат Смаілова Костянтин Рустемов.

За даними координатора Кримської солідарності Ділявера Меметова, Смаілов протягом останніх 15 років займався проведенням релігійних, мусульманських обрядів в Бахчисараї.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Росією Сімферополі затримали близько двадцяти учасників акції "Запали вогник в своєму серці", яка була приурочена до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.