RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Криму вперше зустрілися мами українських в'язнів Кремля: опубліковано зворушливе відео

У мережі з'явилося відео зворушливої зустрічі матерів двох українських політв'язнів в включеному Криму - матері Олександра Кольченка, Лариси та матері Олега Сєнцова, Людмили.

Відповідне відео опублікувало Радіо Свобода.

На відео видно, що, зустрівшись, жінки не можуть підібрати слів. Вони зустрілися в селі Скалисте (Бахчисарайський район). Перші хвилини після зустрічі жінки не могли підібрати слів і просто стояли, витираючи поточні без зупинки сльози.

Лариса Сєнцова настійно просила маму Кольченка переконати сина не оголошувати голодування. Крім того, жінки звернулися до Пезидента України з проханням допомогти в долі двох політв'язнів.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сєнцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму навесні 2014 року співробітники ФСБ. Їх судили нібито за організацію терактів, обидва провину не визнали. Росія стверджує, що обидва є громадянами РФ, так як після анексії півострова не заявили про бажанні зберегти українське громадянство.

Як повідомляв "Апостроф", український політв'язень Олександр Кольченко, який утримується в колонії РФ, оголосив голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова, який також засуджений російським судом.