RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Бойовики ДНР стали використовувати нову тактику: з'явилися фото з фронту

Бойовики на Донбасі стали використовувати підступну тактику.

Про це повідомляє 5 канал.

Так, військовослужбовець ЗСУ Олег розповідає: "Горлівка ось зовсім поруч, а ось кущі, перші ці посадки, там уже позиції, ну, сепаратисти вже там. - У цих будинках люди живуть? - Живуть, нормально. Тут навіть легко в бінокль спостерігати як приїжджають маршрутки їх. Ніби люди живуть нормально, тому що ми ж не обстрілюємо з якої важкої зброї або ще щось".

За словами бійців, жителі окупованої Горлівки йдуть зі своїх будинків тільки в тому випадку, коли ворог відкриває вогонь з важкої артилерії. При цьому, бойовики, позиції яких знаходяться в передмісті, зі стрілецької зброї відкривають вогонь щодня.

"Нас досить часто обстрілюють - з ось цих посадок. Ці якраз посадки, поруч, вони нас обстрілюють ближче до вечора, це у них так, як стандарт, люблять нас прострелити. Ми до них впритул, тому тут треба, особливо вночі, в тепловізор постійно дивитися, тому що можуть підлізти в будь-який момент", - додає той же військовий.

Обстрілюють позиції українських військових і з самого міста.

"А якщо вони хочуть повоювати, то в них як, машину беруть. З міста машину запускають, виносять ДШК, встановлюють ДШК. Вони постріляли, ДШК забрали і взяли забралися назад", - розповідають армійці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗСУ показали, як готуються воювати.