RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Поліція "сліпа": опубліковано відео і подробиці незаконного видобутку бурштину в Рівненській області

Поліція ігнорує незаконний видобуток бурштину поблизу селища Клесів Рівненської області.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

За словами журналістів, недалеко від місця, де працюють незаконні копачі бурштину, проїжджає поліцейське авто. Робота старателів не викликає ніякої реакції з боку правоохоронців.

"Ось вони зараз їдуть дивитися. Їм білетники - це їхні, а не білетники - це банда", - коментують автори аматорського відео.

Відзначається, що так звані білетниками - старателі, які платять поліції за видобуток бурштину. День роботи може коштувати 250 доларів.

"Заносять Смаглюку (керівник Сарненського районного відділу поліції), а Смаглюк далі там в Рівному. А з Рівного ще далі, туди вже не будемо чіпляти, тому що вже нам точно буде", - говорить автор відео.

Сергій Смаглюк всі звинувачення відкидає, пов'язуючи наклеп з активною боротьбою з видобутком бурштину та спробами його звільнити.

"Я обіцяв журналістам написати, хто "кришує" і організовує процес в урочищі Гальбін: це львівські Кепки разом з місцевим авторитетом Сарненським. Кажуть, Кепки зібралися їхати на Олевськ, проте ще хочуть вдосталь пограбувати Рівненщину, поки повністю не спустошать запаси бурштину в урочищі Гальбін Сарненського району", - пише на своїй сторінці в Facebook депутат Рівненської обласної ради Володимир Ковальчук.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилися відео сутички між копачами бурштину і співробітниками поліції поблизу села Федорівка Рівненській області, внаслідок якої постраждали 8 правоохоронців.