RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Харкові парашутисти встановили унікальний світовий рекорд: яскраві фото та відео

У середу, 1 серпня, 57 жінок-парашутисток зібрали велику формацію в повітрі і двічі її перебудували, встановивши таким чином світовий рекорд в категорії "Великі формації з перестроюванням серед жінок".

Про це повідомляє медіа група "Об'єктив".

Світовий рекорд 57-way - 3 points встановлений представниками 19 країн, членами міжнародного проекту Women on Wings. Спортсменки на висоті понад 5000 метрів відділилися від трьох літаків - на викидання парашутистів працювали два Ан-28 і Л-410.

За півтори хвилини у вільному падінні учасниці рекорду зібралися в задану фігуру, а потім двічі її перебудували в повітрі. Швидкість літальних апаратів на викиданні досягала близько 170 км/год.

Міжнародне досягнення Women on Wings зареєстрували на аеродромі "Коротич" судді FAI - Жизель Хейтзінгер і Володимир Злотник, після чого відправили офіційне відео рекордної спроби своїх колег в інших країнах.

Капітанами світового рекорду стали імениті парашутистки: Ліза Ненсі (Норвегія), Марлюс Швартхоф (Голландія), Леслі Гейл (Великобританія), Кейт Купер-Дженсен (Данія), Аля Веселова.

Варто також відзначити, що Women on Wings мають намір перебити своє досягнення. У четвер і в п'ятницю парашутистки виконуватимуть стрибки формаціями по 60, 62 і 64 людини, щоб встановити нові світові рекорди.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", не так давно українка Ярослава Магучіх стала переможницею юнацького чемпіонату Європи (U-18), який проходив в угорському Дьере, встановивши при цьому рекорд змагань.