RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Більше 114 днів не протягне: з'явилися нові дані про стан Сенцова

За словами Дмитра Дінзе, адвоката голодуючого вже майже 90 днів Олега Сенцова, український політв'язень перебуває в дуже поганому стані, не встає і схуд на 30 кг.

Про це він розповів в інтерв'ю "Obozrevatel".

"Але він не встає, тільки лежить. Він економить сили, щоб перебувати в свідомості… Останній раз я його бачив 7 серпня, схуд він на 30 кілограмів. Блідий, став сутулий, раніше за ним цього не спостерігалося. Впала грудна клітка, впав живіт… Він розуміє, що в критичному стані. Він і родичів про це сповістив, у нього третя затяжна криза. Кажуть, що понад 114 днів Олег не протягне. Є приклади, коли люди голодували близько 114 днів, потім виходили з голодування і вмирали. Зараз термін голодування дуже великий, і він відчуває, що втрачає сили кожен день. Олег у дуже поганому стані", - каже Дінзе.

Крім того, на питання про те, чи знає про це російський уповноважений з прав людини, Тетяна Москалькова, адвокат зазначив, що вона останній раз відвідувала Сенцова ще коли той був у кращому стані.

"Зараз вона до нього не приїжджала, і уповноваженого з прав людини на Ямалі теж у нього не було. Тому що настало суспільне затишшя, хвиля спала, і вони взагалі перестали цікавитися його долею", - підкреслив він.

Також сестра Сенцова, Наталя Каплан, розповіла, що у її брата почалася анемія, він скаржиться на болі в серці, стомлення і слабкість. Пульс режисера знизився до 40 ударів в хвилину.

Нагадаємо, раніше Москалькова стверджувала, що стан Олега Сенцова задовільний.