RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Кінець світу 16 серпня: що станеться в цей день

У четвер, 16 серпня, згідно з різними пророцтвами, які гуляють в інтернеті, планету Земля чекає катастрофа, яка призведе до кінця світу і смерті людства.

Зокрема, як вважається, 16 серпня з Землею зіткнеться з гігантською планетою - за однією версією - йдеться про легендарну Нібіру, за іншою - про величезну комету під назвою "Неймовірний Халк".

Втім, як пише видання "Обозреватель", судячи з усього, 16 серпня ніякої світової катастрофи не станеться. Причин цьому відразу декілька.

Зокрема, вченим так і не вдалося знайти жодних доказів того, що Нібіру, також відома як планета Х, існує. Планету, яка 16 серпня чи то зіткнеться з Землею, чи то вступить з нею в руйнівну гравітаційну взаємодію, нібито описували в древній шумеро-аккадській міфології, але цьому також немає ніяких доказів.

Втім, планета Х вельми улюблена конспірологам у всьому світі, тому, ймовірно, вона ще не раз буде "загрожувати" людству знищенням.

Конспірології люблять говорити про існування Нібіру, посилаючись на те, що в 2016 році вченими з Каліфорнійського технологічного інституту були виявили непрямі ознаки того, що в Сонячній системі нібито існує раніше непомічена велика планета. Однак це відкриття ніхто і ніколи серйозно не співставляв з існуванням Нібіру.

Ще одна теорія про загибель Землі 16 серпня говорить про інший гігантський космічний об'єкт. Крім планети Х, людству нібито загрожує гігантська, сяюча зеленим, комета під назвою "Неймовірний Халк". Саме 16 серпня вона нібито підійде на критичну відстань до планети Земля.

На відміну від Нібіру, комета C / 2017 S3 дійсно існує і була названа на честь героя коміксів Marvel. Втім, ніякого критичного зближення з нею не очікується. Вчені не виключають, що "Халк" розпався на частини ще в липні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше вчені назвали організми, які зможуть пережити кінець світу.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство
Теги: