RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

США передали Україні важливе військове обладнання: опубліковано фото і відео

17 серпня в Києві відбулася церемонія передачі послом США в Україні Марією Йованович ЗСУ двох радіолокаційних станцій на суму 15 млн доларів.

Про це повідомляє UATV.

"Очолювані Росією сили більше не зможуть безкарно завдавати ударів по мирному населенню і Збройних силах України. Радари AN/TPQ-36 дозволяють чітко визначити і надати необхідну інформацію для артилерійських підрозділів Збройних сил України для того, щоб вони вражали позиції і ворожі сили, уникаючи супутніх руйнувань", - підкреслила посол.

Відзначається, що рухома станція радіолокації контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 сама визначає місце розташування позицій ворожої артилерії, ракетних установок і мінометів. Також вона одночасно обробляє ведення вогню з кількох місць до 10 різних видів зброї, при максимальній дальності в 24 км.

Головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко також заявив, що Україна стала першою країною в світі, якій США дозволили самостійно займатися технічним обслуговуванням радарів.

На даний момент в Україні вже створена військова частина для ремонту таких станцій.

Відео виступу Йованович - з 24:34.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", сенат США підтримав виділення 250 мільйонів доларів на допомогу Україні в сфері безпеки.