RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Техніка не для параду: в мережі показали фото потужного бойового "Демона", розробленого в Україні

В Україні розробляється багатоцільовий бойовий безпілотник під назвою "Демон", який може завдавати раптових ударів по ворожій бронетехніці і вогневих точках з далеких відстаней.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише блогер і волонтер Юрій Касьянов.

"Військова техніка не для параду. Ударний багатоцільовий безпілотний апарат "Демон" (прототип). Озброєння - 1 або 2 гранатомета РПГ-22/26, можлива установка гранатомета РПГ-7, стрілецького озброєння, несення бомбового навантаження вагою до 5 кг. Озброєний гранатометом , апарат призначений для нанесення раптових влучних ударів по бронетехніці, вогневих точках, засобів ППО, штабам противника на відстані до 10 км. Управління - ручне (поки ручне, буде напівавтоматичне) оператором по відеоканалу з передачею сигналу через повітряний ретранслятор на базі коптера "Химера", - розповідає Касьянов.

Крім того, за його словами, дрон може виступати також в ролі камікадзе. У такій якості він може наносити удари на відстані до 20 км фугасно-осколковою бойовою частиною масою до 7 кг. У гібридному варіанті безпілотник здатний доставляти бойову частину масою до 4 кг на відстань до 90 км.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", на півдні Одеської області відбувся черговий етап випробувань української крилатої ракети.