RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Останній житель села: в мережі розповіли показову історію про війну на Донбасі

У селищі Шуми (Донецька область), яке на днях звільнили від терористів військові Операції об’єднаних сил, залишилося жити лише двоє людей – подружжя Сергій і Анна.

Про це повідомив Фонд "Повернись живим" на своїй сторінці у Facebook.

"Це – Сергій. У буквальному сенсі слів, останній житель селища Шуми, яке на днях звільнили сили ООС. Майже 60-річний чоловік живе в посіченій ворожими осколками хаті разом зі свою дружиною Анною. Подружжя не виїжджає, тому що збирається померти там, де народилося", - розповіли у Фонді.

За словами військових 58-ї бригади, які нині тримають оборону на цьому напрямку, донедавна у селищі жила ще одна бабуся, проте бойовики обстріляли її будинок, і старенька мусила поїхати.

"Посікло їй хату добряче. Та й у нас все понівечене й потрощене – ось дірки в стелі від старих "прильотів", а ось в стіну гаража ще раніше прилетіла граната терористів. Найгарячіше тут було, мабуть, у 2015 році – міни літали просто над нашим будинком. Та й зараз бойовики не дають спокою. Особливо гаряче вночі. Світло є, а от з водою давно проблеми. На щастя, військові, в разі чого, допомагають з їжею та медикаментами", - розповідає Сергій.

Також повідомляється, що під час бою за Шуми героїчно загинув молодший сержант 24-ї бригади Дмитро Український. Він був командиром групи прикриття, що виконувала завдання у "сірій зоні" і, на жаль, потрапила у ворожу засідку. Військовий вирішив прийняти бій, попри те, що противник значно переважав у кількості. Саме рішучість молодшого сержанта врятувала бійців з основної групи, які отримали наказ на вихід, та врятувала життя 19-річному розвіднику, якому наказав відходити сам Дмитро.

Як повідомляв "Апостроф", підрозділи 24 ОМБр ім. короля Данила Збройних сил України спільно з ротою глибинної розвідки окремого розвідувального батальйону витіснили російські окупаційні війська на Донбасі, тим самим просунувшись на кілька кілометрів вперед. Під повний контроль Об'єднаних сил перейшов населений пункт Шуми та дачний масив цього населеного пункту, траса вздовж водопроводу і дачний масив селища Шахти 6-7.