RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Напад на Гандзюк: стало відомо про нове свавілля поліції

Правоохоронці змусили Миколу Новікова дати нові докази щодо "справи Гандзюк".

Про це написав журналіст Іван Антипенко на власній сторінці в Facebook, виставивши також відеосвідчення.

"Це Микола Новіков. Його 19 діб незаконно утримували в херсонському СІЗО за підозрою у замаху на вбивство Катерина Гандзюк. Сьогодні його відпустили. Поліція визнала непричетність Новікова до цієї справи. У херсонській поліції навіть вибачились. Але перед тим пропонували йому підписати документ, де Новіков мав визнати, що був біля будинку Гандзюк у день замаху. Класний метод, реформа і все таке. Просто взяли ліву людину. Думали, що все затихне. Микола передає вітання Антон Геращенко і не розуміє, чому він назвав його винним без суду. До речі, пане Антон, вибачення будуть? Микола Новіков також просить подякувати усім журналістам і активістам, які вірили в його не причетність до цієї справи, які вели і ведуть своє розслідування і створюють великий резонанс", - написав журналіст.

Ще кілька журналістів і активістів, обурених вибиванням у Новикова зізнань, написали свої пости в соцмережах.

"Новікова змусили дати нові покази!? (вирізано матюки цензурою) Кіно триває, страшне кіно, в якому ми живемо. Прокуратура розганяє повідомлення, що Новіков змінив покази і тому його відпустили. Що він зізнався, що дійсно був у день нападу на не на морі, а “проходив повз”. Тобто що алібі, яке слідчі не перевірили, - фігня, бо він дійсно був, тобто що слідчі були праві! Тобто таким чином зняти з поліції обвинувачення про незаконне затримання", - і т.д пише журналістка Мар’яна П'єцух.

Вона також повідомила, що напряму телефонувала Новікову і він розповів їй подробиці.

"…йому слідчі сказали, що проти тебе відкриті зараз справи (хуліганка і носіння травмату без дозволу, там довга історія, я її не розписувала). Сказали, що йому світить від 3 до 7 років. А можна просто підписати “бумажку” про те, що 31-го липня вранці ти проходив повз місця злочину. Тому, мовляв, слідство тебе й затримало, бо мало всі підстави, бо ти був поруч", - розповіла П'єцух.

Ситуацією обурився і юрист Масі Найєм.

"Просто дивіться з відкритими очима. Може це якийсь експеримент від МВС? Може це блискуча пастка? Щось мені підказує, що це не остання спроба завалити розслідування і не дати відповідь на питання "Хто замовив Катерину Гандзюк", - написав він у Twitter.

Як повідомляв "Апостроф",мережі обурило дивне нагородження поліцейського у Львові в зв'язку з затриманням молодих людей, які розмалювали стіну написом з питанням про те, хто замовив напад на активістку Катерину Гандзюк.