RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Під ГПУ націоналісти побилися із силовиками: подробиці

Біля будівлі Генеральної прокуратури у Києві відбулися сутички між силовиками та представниками націоналістичних рухів, які вимагають відставки генпрокурора Юрія Луценка через видачу українською стороною Тимура Тумгоєва.

Про це повідомляє "Громадське".

У партії "Національний корпус" заявили, що під стіни Генпрокуратури "стягнули" підрозділ спецпризначенців Нацполіції, серед яких активісти впізнають колишніх беркутівців з Майдану".

Повідомляється, що силовики застосували сльозогінний газ. З боку активістів полетеліло каміння, запалили бак зі сміттям. Учасників сутичок обливають водою.

За словами лідера націоналістів, кілька активістів постраждало. Правоохоронці в свою чергу заявили, що постраждало семеро їхніх співробітників. На місце сутичок прибули медики.

Як повідомляв "Апостроф", Інгуша Тимура Тумгоєва було затримано в Харкові українськими силовиками і передано ФСБ Росії. За попередніми даними, Тумгоєв воював у складі ДУК "Правий сектор".

Згодом прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко повідомив, що Україна екстрадувала Росії громадянина Російської Федерації Тимура Тумгоєва з дотриманням вимог чинного національного законодавства та міжнародних договорів.