RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​В Африці більше сотні людей загинули через масштабну повінь: опубліковані вражаючі фото і відео

У Нігерії в результаті тривалих злив вийшли з берегів дві найбільші річки країни. Повінь забрала життя вже понад ста осіб.

Про це повідомляє ВВС.

Проливні дощі в Нігерії стали причиною виходу з берегів річок Нігер і Бенуе. Так, затопило щонайменше 11 штатів. Більше за інших постраждав штат Нігер. Там зазнали поранень близько сотні людей, а 40 ыз них загинули.

Як повідомляє Reuters, стихія також обрушилася на штати Когі, Анамбра і Дельта.

Всього внаслідок повені загинули понад сто людей. Тисячі жителів були змушені покинути свої будинки в центральній частині країни і в південних регіонах. В основному підтопленими виявилися сільські регіони Нігерії. Вода зруйнувала будывлы і дороги. Жителі пересуваються на каное.

В уряді країни заявили, що готові до введення надзвичайного стану у разі, якщо дощі не припиняться найближчим часом.

Повінь в Нігерії досить часте явище, яке відбувається щороку в сезон дощів. Однак цього разу країна відчула найбільшу силу руйнівної стихії з 2012 року. Повені в останні роки призвели до того, що сотні тисяч жителів залишилися без житла в Нігерії - найбільш густонаселеній країні Африки.

Як повідомляв "Апостроф", на США обрушилися повені через масштабного урагану "Флоренс". З'явилися фото і відео смертельної стихії.