RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Сенцов написав пронизливого листа з російської колонії: подробиці

Український політв'язень режисер Олег Сенцов, який голодує 132 день в російській в'язниці в Лабитнангі, в листі звернувся до всіх, хто йому пише.

Про це написала російська правозахисниця Тетяна Щур в Facebook.

Згідно з повідомленням, режисер отримує по 10-15 листів на тиждень і просить писати йому більше про те, що відбувається в світі.

У першій частині листа, датованому 17-м вересня, Сенцов дав вказівки своїм колегам про постановку фільму за своєю п'єсою "Номери". Другою частиною він звернувся до всіх, хто йому пише з проханням писати конкретно про те, що відбувається.

"Так я отримую досить листів. В основному 10-15 в тиждень. Але в основному це схоже на стогін від якогось одноманітного флешмоба, в тому числі і зарубіжного. З іншого боку. Мені важливіше, щоб щось відбувалося, ніж самому знати про це. Дія важливіша інформації про неї", - пише Сенцов, додавши прохання не ображатися на нього за різкість.

"Не ображайся на мене, якщо я буваю прискіпливий і різкий. З собою я ще більш жорстокий, повірте. Просто без такого конкретного підходу і конкретних цілей не буде конкретних результатів, а я звик робити все добре, від малих питань до великих, і звик перемагати!", - підсумував режисер.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада висунула на Нобелівську премію миру українського режисера, політв'язня Олега Сенцова, незаконно ув'язненого в РФ.