RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Ще один росіянин попросив притулку в Україні: опубліковано відео

Ще один громадянин Росії попросив притулку в Україні, через переслідування з боку російських спецслужб.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

Так, в ніч на суботу, 22 вересня, прикордонники відділу "Краснопілля" Сумського загону за допомогою приладу нічного бачення затримали громадянина РФ, який намагався незаконно потрапити в Україну, перетинаючи кордон поза пунктом пропуску.

Затриманий 25-річний чоловік, житель Москви, звернувся в поліцію із заявою про надання йому статусу біженця. "Через те, що він був оголошений у федеральний розшук, і в зв'язку з ризиком бути затриманим російськими прикордонниками в пункті пропуску, чоловік вирішив потрапити в Україну незаконним шляхом, перетинаючи державний кордон на його "зеленій" ділянці", - розповіли в прикордонній службі.

Росіянин просив у влади України політичного притулку або статусу біженця через переслідування за свої політичні і релігійні погляди.

"Я брав участь в акціях проти діючої влади на території РФ, ходив на мітинги, писав петиції. Також на території Росії мене переслідували за релігійними поглядами", - зазначив він, уточнивши, що є старовіром.

Також він розповів про обшуки в його будинку. "Тиждень тому до мене в будинок увірвалися спецслужби і незаконно почали проводити обшуки. Обіцяли притягнути до кримінальної відповідальності за те, що я беру участь в акціях проти діючої влади Російської Федерації", - стверджує росіянин.

Як повідомляв "Апостроф", раніше 24-річний росіянин, який попросив притулку в Росії, затримали на ділянці відділу прикордонної служби "Золочів", під Харковом.