RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Як у казці: Львів захлеснула нова віртуальна реальність

На двадцять п'ятому львівському Book Forum презентували унікальний проект віртуальної реальності "Знайомство із туконі".

Окуляри віртуальної реальності дали відвідувачам форуму можливість завітати у чарівний ліс, в якому живуть казкові істоти, яких створила українська художниця Оксана Була.

“Це ніби мультфільм, але ти опинився всередині. І персонажі дуже цікаві, незвичні і добрі. На додачу дуже тішить, що вигадали їх в Україні, а не привезли з закордону”, – каже відвідувачка стенду туконі Анна.

Одягнувши окуляри, відвідувач потрапляв у казковий український ліс, в якому необхідно було серед дерев та кущів знайти чарівного туконі. Щойно істотку виявили, можна було познайомитись із нею ближче, прочитавши її історію, адже у світі туконі існує багато різних персонажів - Мох, Мандрівник, Друг Птахів, Онакона, та інші.

“Коли ми задумували проект "Знайомство з туконі", то хотіли, аби тривалість життя цього продукту продовжувалось. Саме тому після Книжкового Арсеналу першу віртуальну книжку в Україні побачили у Львові. І вже за кілька днів він буде на Арсеналі ідей – фестивалі для дітей і підлітків Мистецького Арсеналу. І вже потім буде представлений у Франкфурті й Болоньї. До нас постійно звертаються й інші фестивалі, які теж зацікавлені у показі проекту”, – розповідає координаторка міжнародного фестивалю "Книжковий Арсенал", одна з ініціаторок проекту Оксана Хмельовська.

“Знайомство з туконі” сторила “New Cave Media” за підтримки благодійного проекту ЛакіБукс. Цієї весни проект презентували на київському Книжковому Арсеналі. Не встояв перед чарами казкового світу навіть Президент України Петро Порошенко - приміряв окуляри та познайомився із туконі.