RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Мені дуже важко: Гандзюк записала відеозвернення до українців

Радниця мера Херсона Катерина Гандзюк, яка перебуває в лікарні після нападу з кислотою, записала відеозвернення, в якому висловилася про атаки на активістів по всій Україні.

Відео опубліковано на Youtube каналі "Громадське Телебачення".

"Так, я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно я знаю, що я виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто", - каже Гандзюк.

Активістка також зауважила, що вона до цих пір не знає імені замовника нападу на неї. При цьому вона - далеко не єдина з активістів, на яких останнім часом були здійснені напади.

"Гандзюк — це не просто моє прізвище. Це прізвище в ряду 40 інших прізвищ постраждалих від нападів, що сталися за останній рік. За останній рік в Україні сталося 40 нападів на громадських активістів. Замовники жодного з яких не були названі. Найгірше — половину з цього списку я знаю особисто. Це найбільше мене жахає: половина цього списку — особисто відомі мені люди. Інших я не знаю. Але тим не менше, кількість ця просто вражає", - підкреслює вона.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 23 вересня у Львові на активістів напали з молотками і ножами, постраждали чотири людини.