RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Нові правила паркування в Україні: якими будуть штрафи

У зв'язку з введенням з 27 вересня в Україні нових правил паркування, штрафи за їх порушення значно збільшуються.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Окремо варто зупинитися на штрафних санкціях. Наприклад, якщо водій залишив своє авто на платній парковці, але не оплатив час простою (більше 10 хвилин), його чекає штраф у 20-кратному розмірі від вартості однієї години паркування. А якщо водій примудрився поставити свою "ластівку" на місце для людей з інвалідністю, хоча не мав на це права, його чекає штраф в 30-кратному розмірі від вартості однієї години паркування.

Штрафну квитанцію можуть залишити на лобовому склі автомобіля, але оплатити можна тільки 50% від суми штрафу, якщо встигнути протягом 10 банківських днів. Порішати з інспектором на місці буде складно, адже, згідно із законом, він не має права приймати готівку від порушників.

За повернення автомобіля зі штрафмайданчика також доведеться заплатити: штраф за саме правопорушення, яке стало причиною евакуації, і оплатити послуги з транспортування авто на штрафмайданчик – 720 гривень для авто до 3 тонн та 1020 гривень за "ластівку" понад 3 тонн.

До речі, за зберігання автомобіля на штрафмайданчику також доведеться заплатити: 144 гривні за перші 7 днів зберігання та 24 гривні на день після тижня зберігання.

Детальніше про зміни в правилах паркування автомобілів, читайте в матеріалі "Апострофа": Нові правила паркування:"євробляхи" заберуть назавжди.