RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Парковка по-новому в Україні: стало відомо про фатальну пастку для "евроблях"

В українців, які їздять на автомобілях на єврономерах можуть виникнути серйозні проблеми з тим, щоб повернути авто, відправлене на штрафмайданчик за порушення правил парковки.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Так, суть полягає в тому, що забрати авто зі штрафмайданчика зможе тільки та людина, яка ввезла його в країну. А в українських реаліях це, в основному, не та людина, яка згодом їздить на авто.

"А який-небудь молдаванин чи білорус, який завозив машину в Україну, або представник литовської фірми, якої уже й немає, звичайно ж, не приїде забирати авто", - відзначає гендиректор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

При цьому він попереджає, що видача авто зі штрафмайданчика за довіреністю може перетвориться в небезпечний прецедент, коли "ліві" люди почнуть забирати чужі авто.

"Якщо ж залишать жорстку вимогу, що авто має забрати тільки власник або особа, яка ввезла автомобіль, то незабаром штрафмайданчики виявляться забитими тільки "бляхами", - говорить Назаренко.

При цьому він вважає, що така ситуація може перетворити власників авто на єврономерах в одних з найбільш законослухняних водіїв.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Нові правила паркування: "евробляхи" заберуть назавжди.